Актуелно
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да је у току "брутални напад режима" на телевизију N1 који "формално предводи премијерка Ана Брнабић", а иза кога "као налогодавац стоји председник Александар Вучић".

"Вучић је пре неколико месеци дао команду да се свим средствима спречи емитовање N1, а у хајку је укључена цела држава - од председнице Владе, преко министара до Телекома и интернет сајбер криминалаца - обарају чак и портал Н1", рекао је Зеленовић.

Он је поручио да новинарска удружења, политичке странке, слободоумни грађани и међународна заједница треба да "стану на пут том безакоњу" и да свако на свој начин "да допринос да се заштити професионализам N1".

"Сви грађани Србије морају да имају могућност да прате ТВ Н1 посредством свих кабловских оператера. Све друго је забрана емитовања TV N1 и покушај увођења огољене диктатуре којој се морамо супротставити", рекао је Зеленовић.

Према његовим речима, циљ "напада на Н1" је да грађани Србије "не знају да у Србији нема слободних избора, да не знају ништа о аферама Крушику, Јовањици и Београду на води".

"Не сме да се јавно говори о корупцији, енормном богаћењу и лажним дипломама највиших функционера власти.", рекао је Зеленовић.

(Foto: N1)

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић позвао је директора Радио телевизије Србије Драгана Бујошевића да се изјасни о захтеву академске заједнице и  да  почне да поштује закон који регулише рад јавног сервиса.

 „Просто је невероватно да Бујошевић ћути пред захтевом најумнијих људи наше земље да се измени уређивачка политика РТС и да се грађанима омогући истинито, правовремено и објективно информисање Шта значи то ћутање?" - упитао је Зеленовић.

„Нико разуман не може бити против захтева академске заједнице да РТС  обезбеди могућност равноправног наступа свих релевантних страна и актера, који би могли несметано и без цензуре да изнесу своје аргументе и мишљења, као и то да се на увид грађанима дају детаљни прикази докумената који поткрепљују њихове ставове." - истиче Зеленовић.

„Србија ће бити неслободна земља докле год  се у ударним терминима и у свим информативним емисијама РТС не разговара о слободним изборима и  на објективан начин не разматрају све афере – од афера Крушик, Јовањица, Београда на води, рушења у Савамали, рампе у Дољевцима, тетке из Канаде, плагираних и фалсификованих диплома и доктората и еколошке катастрофе..." – закључио је Небојша Зеленовић, председник Заједно за Србију.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да Вучић није смео да оде у Црну Гору јер је разоткривен и да је пропао његов план да у договору са Ђукановићем прикупља јефтине политичке поене на штету слободе права на вероисповест православних верника, припадника Српске православне цркве.

„Свима је јасно да је закон о такозваним верским слободама у Црној Гори усвојен уз подршку режима из Београда. Дакле, Вучић се сагласио са отимањем имовине Српске православне цркве. Тек након усвајања овог антицивилизацијског закона Вучић је почео да лије лажне крокодилске сузе у покушају да од јавности сакрије да је све урађено у очигледном договору са Ђукановићем.“ - нагласио је Зеленовић.

„Александар Вучић и Мило Ђукановић су лице и наличје једне политике иза које стоји само један циљ: неконтролисана лична власт. Позивам све актере на мир и уздржаност, а власт у Црној Гори да спорни закон неодложно стави ван снаге и сва отворена питања реши у дијалогу са Српском православном црквом.“

„Председника Србије позивам да прекине са медијским пироманским играма које могу изазвати несагледиве последице. Надам се да ће му лекција коју су му одржали СПЦ и народ у Црној Гори бити довољна. Његово присуство није пожељно' - закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је, гостујући у Pressingu ТВ Н1, да је "две године праћен и слушан" и да је дошао у посед докумената са наредбама за то. Говорећи о предлогу да се цензус спусти на три посто, каже да је то још једна у низу нечувених идеја председника Србије Александра Вучића, питајући: "Ко је он да одређује како ће да се спроводе изборни закони, ко је он да уопште предлаже, таква надлежност председника не постоји".

Зеленовић тврди да је био "под мерама" целу 2017. и 2018. "Ја сам слушан и праћен две године... И то само показује како Вучић злоупотребљава институције као што су БИА и тужилаштво... За све то време праћења, они су успели да извуку један процес који се мени ставља на терет као градоначелнику, да је буџет града Шапца платио комуналном предузећу за изношење смећа у пар шабачких села, и то је све... Важнија ствар је што ви овде видите колико је људи у оквиру система под притиском да ради ствари противзаконито", рекао је Зеленовић који је додао да обећава да ће сви они који су кршили закон у процесу против њега - одговарати пред судовима.

Наводи да је дошао у посед докумената, односно наредби за његово слушање и праћење. "Чекам да моји адвокати заврше читав посао, како би с тим могли да изађемо у јавност, тај посао још није готов... Мене су пратили због тога што сам био представљен као шеф организоване криминалне групе која не знам ти ја шта ради, издаје државу и отима новац из буџета града. И после силних година слушања и праћења, рекао сам шта је тема о којој се ја сада расправљам с тужиоцем у Новом Саду - да ли је смеће у Ориду и Предворици однето и плаћено из буџета или преко комуналног предузећа", навео је је Зеленовић.

Говорећи о том процесу који се против њега и општине води од стране републичких органа, за злоупотребу буџета, Зеленовић објашњава да је ДРИ 2016. утврдила да је било неусаглашености у трошењу буџета, али да је утврдила да оне нису утицале битно на пословање града и да није постојало ненамеско трошење. "Уместо да у сваком редовном поступку то буде прекршајна одговорност, због неусаглашености које су рачуноводственог типа, против мене се води поступак три године. Сада смо на Апелационом суду у Новом Саду. Ја верујем да нити једна суд који сада суди не може да донесе одлуку да осуди мене за нешто што нисам радио", рекао је Зеленовић.

 

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и један од лидера Савеза за Србију Небојша Зеленовић изјавио је да је узбуњивач из Крушика Александар Обрадовић уживо у телевизијској емисији изнео доказе да је председник Србије Александар Вучић ментор корупционашке хоботнице у Крушику.

„Сада је свима јасно да је Александар Вучић преко једног од својих кумова, Дарка Глишића, заправо ментор и заштитник нелегалних послова са оружјем и пљачке Крушика.“ - изјавио је Зеленовић.

„Преко Дарка Глишића, Вучићевог кума, Српска напредна странка је формирала организовану групу која је оштетила Крушик за више десетина милиона евра, а за исту суму прибавила противправну имовинску корист трговцима оружја.“ - наглашава Зеленовић.

„Чињеница да је из послова са Крушиком готово истиснут државни СДПР, а партијском командом напредњака убачен ГИМ, кога заступа отац министра полиције, и фирме Слободана Тешића, трговца оружјем и званичног финансијера СНС, говоре све. Они су по нижим ценама од СДПР, готово по ценама коштања, куповали робу из Крушика, а често их продавали и по дупло вишим ценама. Где је завршила зарада од више десетина милиона евра, председниче Вучићу?“ - упитао је Зеленовић.

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |